ANKA GUŢU-LKA

Anca măi, Anca măi
Anca măi, guţulca măi…
/cîntecel, oleacă parafrazat/

Mi-a trecut cu deşertul prima oară, ea filoloaga, cu greşeli de limbă română, nu franceză, acolo nu aşi puteao detecta. Confunda întrun discurs pe un post evaluarea cu evoluarea. Se mai întîmplă.
De la o vreme mă tot supără cu declaraţii patriotarde banale la tema unirii. Nu că aşi fi anti…Am un simţ acut la minciună, sunt şi eu un fel de javră, detectez sinceritatea oamenilor. O intuiţie, nu un instinct. Şi acesta îmi spune că doamna e falsă, ca mulţi alţi livărali, pentru care unionismul este o vacă care se mulge bine.
Dar şi la modul raţional am dovezi. Scriam ceva timp în urmă despre fuckulăţile noastre cu constatarea că ULIM-ul este un cuibuşor de nomenclaturişi. Deja asta e un argument.
Scopul meu nu este expres guţulca sau livăralii, ci mai degrabă presa noastră. Că nu avem presă serioasă, de investigaţie este lesne de înţeles. Dar presă galbenă am putea avea?
De ce nu sunt eu şi ceilalţi cetăţeni informat despre relaţiile de rubedenie din “elita” noastră?
Este rudă Anka cu Ivan Timofeievici Guţul, ultimul secretar pe ideologie la PCM?
Asta este situaţia la vîrf.
De talpă mai are rost să vorbim?
După obicei şi o poiezioară, în reluare de iu tsu, despre elite şi pleavă.

Foaie verde şi o pită,
Avem plebe de elită!

http://www.zenwalk.org/ Foaie verde şi o tee,
Iar elita ni-i plebee!

Şi un afurism: Popoarele au elite, iar moldovenii boieri. /românii la fel, dar e o altă poveste/
Sesizaţi razniţa?

Iurie Ţurcanu

PiS. A fost Anca o dată şi fată, cu nume rusesc, dar nu mă leg de acest detaliu. Şi s-a născut la Cuza-vodă, nu aşa cum scrie la CV.
Cunosc multă lume din acea comună – toţi patrioţi buni, da Anca e cea mai! Căi guţulcă. Iar guţulii! Ehe, citiţi la Gorki /Staruha Izerghili/.

Leave a Reply