Stoit li teanuti Leancu?

UE ne serveşte de la o vreme cu apă rece, dă morcovul integrării prin răzătoare, ba uneori ni-l serveşte digerat.
Ne face aluzii “fine”: pînă la final mai e, dacă e. Şi problema vizelor se ttrece pă la anu.
Am tot respectul pentru frumosul Iu Lea. E şi nu prost, pare chiar competent, îi stă bine cu drumul, cu căile aeriene mai exact… Vorbeşte frumos, graseiază aproape ca mine. Şi pare sincer şi onest. A promis că se leapădă de portofel, dacă nu ne face cu vize. Cred că-şi va ţine cuvîntul, dar de ce să aşteptăm sfîrşitul anului? Lucrurile s-au clarificat. Nu e cazul să depună cerere chiar acum? Nu e cazul să io cerem?
De rînd cu alţi colegi: Şalaru, Roibu, Usatîi, alţii.
Şi să fie înlocuiţi nu cu tovarăşi din aceleaşi butucuri, dar cu profesionişti independenţi.
Presupun că Filat ar merge la asemeni măsuri, nu însă şi PL şi PD.
UE ne cere în mod expres clarificarea exhaustivă a tragicului eveniment din 07.04.09. Nu filmuleţe, nu eduţi ispăşitori şi căpriţe, ci criminali aduşi în faţa justiţiei.
Au fost mutilate sute de destine; şi nu doar a celora care au trecut prin comisariate. în mod cinic floarea naţiunii a fost pusă pă post de carne de tun. A fost înjosită şi poliţia, adevărat bravii poliţişti s-au răzbunat din plin. Au fost distruse clădiri administrative de prim rang.
Si nici un dosar serios! / un dosar la 60 % ce înseamnă?/
Există în ţara asta Lege?
Are această ţară un viitor? European?!
Deci şi problema procurorului general revine, dar şi a celora de la SIS, nu doar a şefului.
Să le cerem guvernanţilor revenirea la realitate şi la muncă. Să se lase de declaraţii şi gesturi simbolice /livăralii sunt vizaţi în primul rînd, dar ceilalţi îi urmează/.

Iurie Ţurcanu

Leave a Reply