ANKA-DEPUTATKA

Am înţeles că dna e supărată nu doar pe mine, ci şi pe studentul ce a descris mizeria de la ULIM, pe care eu o intuiam. Îşi apără treuca precum se vede. Fiindcă nu doar dolari aduce, dar şi prestigiu şi altele.pentru nomenclatura comunistă cuibărită acolo.
Care-i supărarea mea?
În plus la faptul că se consideră deşteaptă /lucru pozitiv în concepţia mea/, ea mă consideră pe mine prost. Şi pe orice cetăţean al ţării. Lucru neacceptat pentru o persoană publică, zic eu
Îşi publică CV — bravo! Dar e şi normal să ştim ce cremă e colo sus. Dar este un CV fals.
Nu pun la îndoială că s-a născut la 1962 şi că a fost o dată fată cu numele Petrova. Dar pe mine asta nu mă interesează!
Vel politiciana era cazul să-şi contureze măcar traseul politic. A fost membră /PCUS am în vedere/? A colaborat cu KGB-ul? Dar aici nu aştept un răspuns. Nu ne va spune: nelizea!
Sunt şi oleacă curioasă: e rudă cu Ivan Timofeici? Am intuiţia că da.
Am uitat cu cine a fost în legislatura precedentă. Cu Diacov sau Urechian? Întrun fel nici nu e prea relevant. Şi AMN /Moldova nomenclaturiştilor/ şi PDM sunt, era să-l citez pe Vlad Nicolaici — nu o fac, tot nişte cuibare a foştilor, sau a descendenţilorr lor.
Recunosc, îmi vărs pe dumneaei ura ce o port pentru clasa noastră politică in corpore. Nu e vina mea că reprezintă cu brio această gaşcă pe cît de neprofesionstă pe atît de fodulă, ca să nu zic altfel. Iar critica la general nu este specia mea.
Modul în care-şi apără demnitatea personală şi a clanului ţin de vremea foastă: să se închidă gurile unora! Să fie căluşaţi! /că suntem şi din daci!/. Şi o dovadă în plus: «comentariile» unora care nu au citit materialul meu de fond /nu au observat că e semnat!/, dar mă judecă.

Iurie Ţurcanu

PiS. Am omis din strigăturile la temă 2 rîndunele. Le adaog:
Foaie verde cucuruz
Pleavă jos şi pleavă sus!
Şi am mai avut o «revelaţie»:

Foaie verde, păducel
Jos rahat şi sus la fel!
Jos simplu, prost; sus de lux, glamuros, lucum.

Spun astea în cunoştinţă de cauză, în baza experienţelor de o viaţă, dar mai ales a anilor «din urmă».
Este succint-minimalist o evaluare a stării naţiunii.
Viziunea mea.

Leave a Reply