ADEVĂRUL GENERALULUI ION COSTAŞ

Motto: Vai de cei proşti!
/iu tsu, Parafraze/

Pe curaj — nici un material la tema Tighina 92. Iată dezinteresul pentru istorie, dar şi pentru viaţa publică în genere.
La Booblica l-am ascultat pe dl gen I. Costaş. Ştie omul ceva despre situaţia de atunci. A şi scos o carte, în rusă, la care nu am ajuns.
Dar anumite lucruri le cunosc, fiindcă întrun fel corespund cu anumite păreri proprii, la care am ajuns din puţina informaţie şi ceva logică şi intuiţie.
Pe 19 iunie 92 a fost o provocare . Şi Snegur e vinovat că s-a lăsat tras pe sfoară. Dar provocare a fost şi în martie, la declanşarea războiului.
Mai important: accentul pe vina parlamentului . Pe acei ticăloşi care nu au fost la înălţimea situaţiei şi au pus temelia mizeriei de azi şi a celei ce va să mai vină peste noi. Şi care mai cer în plus privilegii! Şi onoruri nemeritate, nemernicii!
Un alt adevăr e despre Plugarul-securist, care şi-a avut rolul său.
Mizeria e totală: cei care ar trebui să dea socoteală pentru faptele lor îşi cer privilegii, ne ţin lecţii despre istoria conflictului. Şi noi tolerăm!
Pînă cînd?
Fiica preşedintelui incapabil, care ne-a băgat în acest război, apoi a încheiat tot el o pace ruşinoasă, şi tot el ne-a băgat în CSI, Nataşea Snegurocika, azi ne bagă, cică, în Europa, dle!
Şi noi credem şi tolerăm.
Şi-l tolerăm pe Kirilă Kirilîci oglî în Parlament!
Şi etc.
Şi vai nouă!

Iurie Ţurcanu

Leave a Reply